Karakteristike klasičnih furuna:
- Namenjene su za HOBI i PROFESIONALNU upotrebu.
- Komora za pečenje izrađena je od vatrostalnih materijala sa veoma visokim procentom aluminijum-oksida, što ih čini posebno čvrstim i otpornim na habanje. Značajna debljina izolacije obezbeđuje maksimalnu ekonomičnost.
- Loženje drvima.
- Kratko vreme potrebno za montažu (četiri do pet sati).
- Veoma su atraktivne, a dimenzije, dizajn i boje, moguće je prilagoditi različitim stilovima i tehničkim imperativima ambijenata.
- Savremena tehnologija spojila je zavidan kvantitet termički obrađene hrane, sa visokim kvalitetom, te omogućuje brzu termičku obradu, zbog ravnomernog i efikasnog zračenja toplote (usled čega se podjednakom brzinom i temperaturom peče/kuva sva hrana, koja je istovremeno stavljena u furunu), uz dobijanje finog tradicionalnog ukusa hleba, peciva, italijanskih pizza, pečenog mesa i povrća, јеlа ispod sača itd, kао iz starinskih peći loženih drvima.
Modeli klasičnih furuna:

Furuna EBF70
Furuna EBF80
Furuna EBF100
Furuna EBF120